luni, 13 ianuarie 2014

Autopsia unei surse

Cum s-a ajuns la autopsia unei surse ? Simplu. A decedat. De ce a decedat ? Pentru că ne era lene să o scoatem din priză când nu o utilizăm.

  
 
A fost o sursă Apple de 10W.
Profităm de ocazie, facem o vizită în balcon, o prindem în menghină şi ne jucăm puţin cu fierăstrăul.

  
 


Un ochi antrenat poate observa cu uşurinţă cele două părţi ale sursei, cea legată la reţea, evident prin intermediul unei siguranţe fuzibile (lipsă de cele mai multe ori în sursele corntrafăcute) şi partea de joasă tensiune, cu conectorul USB. Pe partea de înaltă tensiune un filtru de reducere a perturbaţiilor, o punte redresoare, două condensatoae electrolitice, un circuit de control, un tranzistor ascuns sub folia izolatoare galbenă. Pe partea de joasă tensiune o diodă redresoare, două electrolictice, conectorul USB. Pe transormator, numele producatorului: Foxlink Technology. Pinii D+ si D- din conectorul USB nu sunt scurtcircuitati. Sunt legati la o retea de divizoare rezistive. Aşa află dispozitivul ce curent poate primi de la sursă.
Pentru că orice intervenţie ar fi afectat în primul rând electrosecuritatea ,fără să luăm în calcul riscul de foc, am făcut o vizită la magazin şi am luat un adaptor nou .Cel vechi la containerul de DEE.
  

Veveriţa a promis că o va folosi doar pentru încărcarea dispozitivelor pentru care a fost construit. De data asta e o sursă de 12W, capabilă de 2,5 A. Producătorul acesteia este Flextronics. Ne-am hotărât să nu testăm protecţia la scurtcircuit şi nici protecţia la supratensiune. Îi credem pe cuvănt. Cu tot cu garanţia de 12 luni. De la iSTYLE deşi mi-ar fi plăcut să-l găsesc pe stoc şi la eMAG.





Un comentariu:

  1. De asta se si recomanda ca atunci cand sunt nefolosite, electronicele sa le scoatem din priza. Daca stau sub tensiune tot timpul chiar daca nu sunt pornite se uzeaza prematur.

    RăspundețiȘtergere